De 1000 ansigter – Irene Møllegaard

Irene ... et af de mange ansigter ....

Mit navn er Irene Møllegaard og jeg bor i Fredericia. Jeg er 37 år og fik stillet diagnosen MS for 3 år siden.

Jeg vil her igennem Sclerose.info, fortælle lidt om, hvordan jeg via træning - kost og mentaltræning får min hverdag til at gå med og uden problemer.

For 3 år siden måtte jeg afhænde min frisørsalon grundet sygdom. Det var en hård tid, fyldt med frustration, tanker og fortvivlelse over, hvad fremtiden skulle bringe. Men som person er jeg indstillet sådan, at der er intet, der er umuligt - og der er kun én til at opnå sejr og succes – og det er én selv. Takket være mine forældre, familie og nære venner har jeg et fantastisk liv med støtte, opbakning og ikke mindst respekt.

 

Træning

Jeg er et stort A menneske, der elsker at stå op hver morgen og udnytte de positive

energier, også selvom jeg er indehaver af en usynlig gæst i kroppen - men den får ikke lov til at styre mit liv eller min hverdag.

Da jeg er meget plaget af træthed i min hverdag, fungerer jeg absolut bedst fra 6 morgen til frokost. Så sniger trætheden sig ind.Hver anden morgen,når jeg står jeg op, løber  jeg en frisk tur på 5-7 km trods vind  og vejr. Dog når der er sne og isglatte veje, står jeg over. At løbe/træne giver mig så meget energi og overskud, at jeg næsten ikke kan sidde stille resten af formiddagen 🙂 Når vejret udenfor ikke byder til løb eller cykelture, ja så er det fitnesscentret, der bliver slidt 🙂

 

En typisk dag for mig ser sådan her ud:

Vækkeuret ringer kl 05.20 og ca 20 minutter efter, er jeg i løbetøjet og på vejen. God høj

musik i ørene og så er det bare derudaf :)Efter ca 45 min er jeg retur igen, alt afhængig af distancen, og så indtager jeg dagens første måltid.

 

Kl. 08.00 er det afsted på job / praktik og 12.15 har jeg fri. Når jeg kommer hjem, hviler jeg mig eller sover 1-1.5 time, så er det op og afsted til fitnesscenteret. Det gør jeg hver anden dag.Her styrketræner jeg en god times tid, og de dage hvor morgenen ikke er startet med en løbetur, afslutter jeg min træning med 30 minutters konditionstræning.Resten af dagen står på afslapning, madlavning og sociale interesser.

 

Jeg ved godt, at det ikke er alle, der har de samme muligheder som mig. Nogle er plaget af smerter og andre besværligheder som træthed eller hvad der nu måtte være af andre følger i forbindelse med MS.

 

Jeg har bare erfaret, at min træning gør godt for min krop og tilstand. De dage hvor trætheden og mentaliteten er øv på øv, tager jeg afsted alligevel.  Jeg

ved nemlig, at energien kommer tilbage og overskuddet ligeså. Der hvor jeg melder fra, er ved de sociale ting - og jeg har heldigvis en bred forståelse fra dem eller det, der bliver meldt fra overfor.

 

En ting er sikker:.... jeg stopper ikke med min træning..... for det er det, der giver mig energien og overskuddet, og en krop der fungerer. ..ENDNU.

 

Det er de små ting og forandringer, der tæller og

virker. Om det er en gåtur eller cykeltur på 10 minutter eller en svømmetur er lige meget. ALT SAMMEN  er godt for DIG OG DIN KROP og vi vil jo gerne selv bestemme over kroppen ikke? 🙂

 

Udover min træning går jeg til fysioterapeut en gang om ugen, hvilket er super dejligt. Jeg bliver strukket godt igennem og mobiliseret i alle led. Det kan klart anbefales.

Irene på vej til morgenløbeturen

 

Medicin

Efter 2 attak indenfor 2 år måtte jeg acceptere, at specialister på Vejle Sygehus

mente, at nu var tiden inde til at starte op på behandling af medicinsk art.

I juli 2013 opstartede jeg derfor på Rebiff, hvor jeg skulle tage 3 injektioner om ugen, men grundet mange bivirkninger valgte jeg det selv fra allerede efter en måned. Jeg lever derfor i dag uden medicin og har det fantastisk.

 

Forinden attacket havde jeg gennem længere tid undersøgt alternativer bla.hos læge og radiodoktor Carsten Vagn Hansen og hos min egen alternative coach og mentaltræner tidligere læge Torben De Place og hans kone Dianna De Place. Både før og efter diagnosen søgte jeg råd og vejledning om, hvilke kosttilskud der ville være gode for mig, og jeg gør stadig brug af dem, hvis jeg mærker, at der er et eller andet på vej, eller hvis jeg er blevet syg. Torben og Dianna arbejder med Radioni - en behandlingsmetode, jeg ikke vil være foruden. Radioni er en behandlingsmetode, der arbejder på kroppens frekvenser og energier - som lydbølger - og ud fra dem, er terapeuten i stand til, at identificere hvad de underliggende årsager til sygdomme er. Man skal dog være klar over, at en radionisk profilanalyse ikke er en medicinsk diagnose.  Lige fra starten af har jeg indsendt blodaftryk til dem, som de har analyseret. Ud fra disse analyser får jeg så et billede af hele kroppen – hvordan den har det  i forhold til vitaminer - mineraler m.m. Jeg har valgt jævnligt at få mine tal vurderet, så jeg hele tiden ligger på det korrekte niveau af de forskellige kosttilskud.

 

Jeg har altid været " modstander " af kemisk medicin. ...hvordan at forstå?

 

Hvis man har hovedpine, findes der utallige præparater så som Treo, Panodil ,

Kodimagnyler etc. Jeg har bare altid haft det sådan, at jeg først søger andre muligheder, ved at spørge mig selv om jeg har drukket nok, spist nok, fået luft nok...osv. Er alle muligheder udtømte, har jeg overgivet mig en sjælden gang og indtaget

Kemien, hvis det har været uudholdeligt.

 

Som tidligere alternativ behandler har jeg stor kendskab til alternative muligheder

og gode husmoderråd, som jeg flittigt bruger.Og det eneste kemiske præparat jeg indtager ved behov, er Modiodal. Hvis jeg er meget træt tager jeg en halv tablet 1- 2 gange om ugen.

 

Til gengæld indtager jeg en del daglige kosttilskud:

 

  • 3 stk Fiskeolie EPA GLA + til led

 

  • 4stk Vitamun der indeholder de nødvendige vitaminer og mineraler + urter til at højne immunforsvaret

 

  • 4 stk Symbioflor til bedre mavetarm funktion

 

  • 2 stk Cal mag med D vitamin

 

  • 1 stk D-Vitamin

 

  • 2 stk Reishimax og 2 stk Flexcare ideelle boostere til immunforsvaret

 

  • 15 stk Celle salt Nr 12 til at styrke bindevæv

 


Irenes kosttilskud

Disse præparater er min  daglige morgenindtagelse på tom mave sammen med et glas

vand med citronsaft. Det stabiliserer og styrker leveren. Derudover består min kost af meget grønt og kød / æg. Jeg indtager 5- 6 måltider om dagen og er ikke meget sulten 🙂

Jeg undgår så vidt muligt ris, pasta og stivelserige produkter som  brød og sukker. Alkohol, vin og spiritus indtager jeg ikke.

 

Jeg er på ingen måde fanatisk, og når jeg er ude, spiser jeg det, der bliver serveret.

Og ja jeg er ikke en Superwoman, så jeg kan også spise kager og søde sager - og jeg nyder det. Men i min dagligdag er jeg meget striks.

 

Mit energiniveau er meget stort takket være min  træning, kosttilskudene og min kost. Det er jeg sikker på. Jeg har det ihvertfald fantastisk og har ikke nogle problemer pt. Min hverdag er meget struktureret og den samme. Jeg står altid tidligt op og går i seng

på samme tid  hver aften. Det er hvad der fungerer for mig og min hverdag og mit liv.

Velvære og mental træning

Jeg går meget op i at klæde mig pænt - have håret sat -i det hele taget at føle god

velvære.

Selvom jeg tit hører følgende: ”Du ser ikke syg ud!” ...... Nej, det gør jeg ikke - for det vil jeg ikke.Dog er mine søndage hellige 🙂 Her er det min afslapningsdag uden makeup, og uden at håret er sat - og her er det også, at afslapningsklunset kommer på.

 

Som før og efterbillederne afslører, så er der smidt 18 kg og en del cm, og ifølge Irene er

hun ikke færdig endnu.

 

At være indehaver af en kronisk sygdom eller lidelse eller have problemer kan fylde meget og kan resultere i negative stunder - negative dage - i det hele taget en negativ energi.

Mit motto lyder som flg: ”Hvad du giver, er hvad du får”

 

Ganske få redskaber kan vende alt det negative til noget positivt. Har du nogensinde tænkt på, at når du peger på en person – peges der 3 fingre mod dig selv?

 

Har du prøvet at smile til en forbipasserende?

Har du stået foran spejlet og sagt: Jeg elsker mig selv, og jeg elsker det, jeg ser?

Kender du disse ord: JEG KAN - JEG VIL - JEG TØR?

 

Hvem har ikke prøvet at komme ind i et rum, hvor man ligesom kan fornemme en tryggende stemning...måske en der er negativ. Det giver lynhurtigt en negativ energi.

Det er så op til DIG, om du vil være i den negative energi, eller du vil være i en

positiv energi. EN ting er sikkert....vælger du at følge med den negative energi,

bliver du meget hurtig træt og mister energi og glæde. Send et smil afsted - spred din positive og glade energi - det smitter lynhurtigt af.

 

Hvem har ikke stået og diskuteret med en anden... jo højere der bliver råbt – des flere grimme gloser ryger der gennem luften, og jo mere træt i hovedet bliver du. Prøv at vend dig om at gå. Prøv at bevare tonelejet i et eller 2 niveauer under den andens.  Går du  - står modparten bare med uforrettet sag.... bevarer du roen, smitter det helt af på den anden. Hvem vinder? DET GØR DU.Så husk at spred glæde..og dit gode humør.

Hvad du giver, er hvad du får. Din energi ændrer sig lynhurtig til det bedre.

 

SPECIELT OM SELVTILLID

Man kan forklare selvtillid ved at sige, at det er de ting ved dig, som andre kan se.

Det er altså alle de ydre ting: din fremtoning, dine præstationer osv. Selvtillid

handler også om, hvorvidt du har tillid til, at du er god til det, du gør. Er du en

god ven eller veninde? Får du gode karakterer i skolen eller ros af din chef på

jobbet? Og ved du selv, at du er god – så har du god selvtillid.

 

Hvis du har lav selvtillid, har du måske oplevet, at du sammenligner dig selv med

andre.Du kan måske tænke, at en anden person har meget overskud, virker selvsikker og

garanteret har helt styr på sit liv. Det er ikke sundt at sammenligne sig selv med

andre på den måde, for det kan give dig en følelse af ikke at være god nok, i

forhold til den du sammenligner dig med.

 

SPECIELT OM SELVVÆRD

Selvværd er den værdi, du giver dig selv som menneske. Altså de ting du fortæller

dig selv om dig selv. Har du lavt selvværd, tænker du negative ting om dig selv. For

eksempel; "jeg er et dårligt menneske" og "andre er bedre end mig".Hvis du har et højt selvværd, hviler du i dig selv og føler, at du er noget værd, alene fordi du eksisterer. Også selvom du laver fejl, eller der er ting, du ikke kan finde ud af.

 

Husk på at vi er alle unikke på hver vores måde.Tro på dig selv - du ER god, som den du er. Tro på at du kan det, du har planer og drømmer om. Kig på dig selv i spejlet - sig til det spejlbillede. Jeg elsker det jeg ser. Føl det - fornem det - mærk det.

 

Der er kun en til at begrænse dig - DIG SELV

Der er kun én vej - kan du ikke finde den - SÅ SKAB DEN SELV.

 

Hilsen Irene

 

Sclerose.info
Annie Frøstrup

More Posts