Skal du ud at rejse ? … Ferieplanner

rejse

Gode råd til dig der skal på rejse, hvis du har gangproblemer (store eller mindre) eller bruger kørestol.

Planlæg planlæg planlæg … i god tid !

Mange gange hører man om byer forskellige steder i verdenen der ikke er handicap venlige. Man det er nødvendigvis ikke altid rigtig – selvom det altid er godt at lytte til andres erfaringer.

Derfor – hvis du skal ud at rejse og du bruger kørestol eller har gangbesvær – så sæt dig ned og slæs om den by eller sted du skal til.
Kig på de udflugtsmål der er – og planlæg din(e) dag(e)
Ved alle hoteller eller turistmål der er der altid nøje forklaret om der er mulighed for elevator – eller hvordan adgangsforhold er til svømmepøl, restaurant, cafeer, broer, strøget, de historiske huler eller bjerge.
Se hvad der skrives og lad vær med at sige ”det kigger vi på når vi når frem”
Planlæg det !

Samtidig skal du også planlægge den energi du bruger. For det er aldrig rart at løbe tør for energi midt i en udflugt – og det passer altid med at det er lige før man skal se Eifeltårnet eller lignende.
Sørg for at du planlægger sammen med din familie eller rejse kamerater – at der er hvile periode.

HUSK – nå man rejser fra det danske velkendte klima og lander i Grækenland – Italien eller den spanske varme – så reagere din krop !

På denne måde kan du sikre dig en perfekt ferie… planlægning er keyword !

Book dit hotel og rejse i god tid!

Det er hyppigt billigere at være ude i god tid med booking.
Hvis man skal på storbysferie – er der på næsten alle hoteller kun meget få handicap venlige værelser (1 værelse … 2 værelser … måske 3 værelser)
De bedste hoteller – både kvalitet og pris – bliver altid booket tidligt.
Det bedste råd som Sclerose.info altid har givet er … Book din sommerferie i december (hvis det er muligt for dig)

Bestem hvad du vil se (sammen med familie og/eller venner selvfølgelig)
Gå ind på internettet og læs om stedet – museum, stationer, hoteller mm. Mange steder er der ramper – lave kantsten eller ingen – elevator … sørg for at have lavet dit hjemmearbejde… så forløber ferien meget bedre og problemfrit – og der er ingen stress for dig.
HUSK – at det er ikke alle steder der har handicap information – og derfor kan det være en god ide at sende en email til det sted man skal se eller bo på – for at sikre sig. (eller ringe)

Hvad nu hvis ?
Selv om alt er planlagt – eller du har prøvet at planlægge det hele – så lav dig selv en plan for “Hvad nu hvis…”
Det er altid rart at have en med – eller familie med – der kan træde til hvis noget går galt.
Stadigvæk er det altid en god ide at have tænkt over hvad man lige kan gøre hvis et problem som f.eks ens kørestol går i stykker (elektrisk), varme problemer osv osv .
Sørg også for at du har tegnet en rejseforsikring eller udvidet rejseforsikring – men sørg for at have talt med forsikringsselskabet, for at sikre at du er dækket trods sclerose.

Hav en dejlig ferie ! 🙂