Varme – kognition – sclerose

kognition

Varme – kognition – sclerose

Det er ikke verdens bedste cocktail de tre ting sammen.

I løbet af den meget varme sommer er der rigtig mange scleroseramte der har følt at de kognitivt har haft det skidt.
Vi har skrevet og talt med mange – og har sagt det samme hver gang.
Det er helt normalt !! – vær ikke bange.

Som oplyst tidligere, både her i PDF-bladet, på hjemmesiden og i Facebook gruppen, så bliver dine symptomer værre i varmen. Dit centrale nervesystem bliver ophedet og alle de symptomer du hr eller har haft fysisk bliver forværet.

Sådan gør det sig også gældende med din kognition.
Dine kognitive problemer eller udfordringer eller hvad du vil kalde det bliver forværet. Det er ikke noget der bliver- men det kan klart gøre en bange.

I mange år har man lavet mange forskellige undersøgelser – blå. I 2012 hvor man i USA beviste at ”almindelige” mennesker overfor scleroseramte – der var de scleroseramte 70% langsommere til at udføre opgaver hvor man skulle bruge sin koncentration, opgaver med flere ting samtidig eller hukommelsen. Der har været mange lignende undersøgelser siden som har bevist mere eller mindre det samme – men i bund og grund handler det om at det centrale nervesystem – og hjernen blive ophedet og ”kommunikationen” bliver langsommere- delvist afbrudt.

I øvrigt – mange der ligger og slikker sol de halv eller helsover. Det er fordi man bliver doven – gider ikke – kan ikke… ens krop og system bliver langsom. Igen som det er så tit – for os scleroseramte der skal man gange det hele med 5 – 10, så kan du se hvordan man har det som scleroseramt.

Så hvis du har følt – og føler – at du ikke har kunnet lave din kryds og tværs, sudoku eller har været særlig god til at deltage i samtaler med flere på en gang – så har du her fået forklaringen – hvis du ikke allerede vidste det.

 
 // Admin