Sommerforkølelse …..

Kim Gelser

Jeg blev i juni ramt af sommerforkølelse – og det er svært at komme ordentlig af med igen – men nu er det lykkes for mig.

Hvad jeg tænkte på da jeg gik rundt og nyste, hostede og havde det halvskidt var – nu skal jeg huske at skrive, hvordan det er med sommerforkølelser og feber og sclerose.

For – mange scleroseramte – især dem som er blevet diagnosticeret indenfor de seneste år (nydiagnosticerede) – de skal huske på følgende:

En lille smule forkølelse – man har det lidt halvskidt – det er øv alt sammen – det hjælper ikke på humøret og man føler sig generelt mere træt og uoplagt – det har intet med sclerose at gøre (men humøret spiller indirekte ind).

Når man får feber – og det gør man jo mange gange når man er forkølet – så skal man være opmærksom på at feberen gør at en del / mange / alle af ens symptomer med sclerosen vækkes til live. Det er fordi kroppen bliver ophedet (indefra) – det centrale nervesystem bliver varmt og de symptomer man har, bliver forstærket. Det har INTET med sclerosen at gøre.

Jeg har talt med mange der tror de har et angreb – og jeg giver altid rådet – og gør det nu igen. Tag en panodil (eller anden smertestillende og febernedsættende pille) og vent lidt på at din feber falder. Når den falder – falder der i de fleste tilfælde også ro på dine symptomer Det samme gæler i forbindelse med høfebereren som jeg ved mange er plaget af ...

Mange har spurgt mig, hvad så med varmt vejr?
Jo mere luftfugtighed og hede – jo sværere er det at svede .. at lade kroppen selv stå for nedkølingen af kroppen – derfor er der er del der får det rigtig skidt i varmen. Jo mere ens krop ikke kan nedkøle kroppen – jo mere træder dine symptomer frem Ved varmt vejr – sørg for at have noget vand i nærheden – sørg for at kunne køle dig selv af.

I alle tilfælde – hvis det fortsætter med dine symptomer og bliver ved – gå op og snak med din læge ! ... man ved jo aldrig

Glade sommer smil – og huske snup en panodil hvis sommerforkølelsen kommer over dig ;-

More Posts