Besøg på sclerose klinikken

 Besøg på sclerose klinikken

Så er det snart tid til besøg på klinikken !!.........

Besøg på sclerose klinikken

Med dette link kan du downloade en PDF af det omtalte skema i artiklen.

Sclerose.info har igennem sommeren 2018 undersøgt og arbejdet meget med at finde frem til hvad folk gør, gerne vil gøre, ikke gør, burde gøre osv. ved læge besøg på deres respektive sclerose klinikker. Vi har haft en tæt dialog med mange af jer slceorseramte – og lad os lige starte med at takke alle for deres input og oplysninger. Det har været utrolig givende for os alle, og resultatet er rigtig rigtig godt (synes vi 🙂 … )
Øverst og nederst i denne artikel finde du skema som du KAN bruge hvis du ønsker det.
Samtidig en opfordring til alle – hvis du føler der er mangler – eller oplysninger eller inputs du mener der skulle have været med så skriv endelig til admin@sclerose.info eller kim@sclerose.info

Når man skal til sit årlige, halvårlige eller kvartalslige klinik besøg for at se sin neurolog/læge er det er STOR fordel at forberede sig !. Ikke om morgenen – men dage før.

Snak med din familie og venner – dine pårørende – og få en snak om hvilke ting der evt. er ændret eller spørgsmål der er omkring din situation – eller behandling – eller undersøgelser – om dit liv – om socialt eller hvad end det kan være.

Jo mere du forbereder dig – jo nemmere bliver dit møde / undersøgelse.

Ud fra de svar vi har fået er det heller ingen tvivl om at det er bedst at man tager en pårørende med. 4 øre høre bedre, og de 2 fra den pårørende er mindre følelsesmæssigt involveret, hvilket betyder at din pårørende ser/forstår mere klart (måske ikke selve informationen fordi den omhandler sclerose – din krop etc.) men ordene.

Det er vigtigt at sige igen … og igen.

Lægen ved mest om sclerose.
Lægen vil dig det bedste
Lægen udskriver den medicin han/hun mener er den rigtige for dig.
Lægen har den faglige viden

MEN … det er også vigtigt at du ved, at du er specialist omkring dig selv.
Du ved og kender bedre end nogen anden din sygdom.
Du kender din sclerose på godt og ondt.
Jo bedre og mere du kan informere din læge, jo bedre kan han/hun rådgive dig.

Derfor er det vigtigt med information – og det er vigtigt at man tager en pårørende med (ven familie eller lignende) fordi at det er nemmere både at huske, og reagere når man ikke er alene.

Som skrevet tidligere arbejder Sclerose.info på at udvikle et system der er elektronisk, men indtil det er på plads, må du ”nøjes” med at printe skemaerne ud og udfylde dem og tage dem med til din læge

Prøv at begynde med at bruge skemaerne – og du må endelig sende feedback til os for at vi kan udvikle skemaer og den elektroniske del til at blive endnu bedre.

Du kan downloade skemaet/skemaerne her

Vi kender alle følelsen når vi går fra mødet / undersøgelsen … ahhhhhh, jeg glemte at spørge om ….. !!!

Mange er bange for at det er fordi de kognitivt er blevet ramt – men det er ikke tilfældet.
ALLE glemmer – og når man er hos lægen og han/hun spørger om dit eller dat, så ryger vore fokus og vi glemmer det vi huskede for 5 minutter siden.
Hvis man er kognitivt ramt så er der ingen tvivl om at det hele bliver være, og det er i den situation også vigtigt at man er endnu mere forberedt.

//Admin

Her er adressen du kan sætte ind i din browser, hvis linket til automatisk download ikke virker https://sclerose.info/wp-content/uploads/2018/10/skema.pdf