Velkommen til Kims blog

Det er jo stort, hvidt, tomt og skræmmende ! .... Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte og hvad jeg skal gøre....
Sådan sagde billedehugger Poul Isbak engang til mig da jeg interviewede ham for 6 år siden omkring det at stå foran et lærred som man som kunstner skal male på. (Poul Isbak var med i Sclerose.infos dommerpanel til vores kunstkonkurrencer ...)
Sådan har jeg det også på en eller anden måde da jeg åbnede denne tomme side og skulle til st skrive ...

En blog ... mine tanker ... mine følelser ... min "kunst" ... hvad skal jeg skrive om ... hvad skal det handle om det hele .........??

Nåh ... men vi starter et sted her og ser hvor det hele går hen ....
Kritik, råd, meninger er mega velkommen ... bare skriv her eller i er velkomne til at skrive en mail til mig kim@sclerose.info

Dette blogindslag kommer til at omhandle noget som jeg har tænkt meget på den seneste tid ... plads til forskellighed ! ... Plads til forskellighed ???

Igennem starten af december var der på diverse grupper (åbne som lukkede) stor debat og diskussion om hvilket billede der fremstilles i pressen og medierne om sclerose, samt hvordan man ser sygdommen igennem de debatter der er.

Så mit spørgsmål er klart og helt tydeligt .
Er der (ikke) plads til forskellighed imellem os scleroseramte ?

Sclerose er en sygdom der har næste ligeså mange forskellige ansigter som vi er ramte med sygdommen, der er i hvert fald ikke mange ensartede historier eller sygdomsforløb som man ser.
Helt ude på den ene fløj ham vi ham eller hende som løber en halv maraton, dyrker ekstrem sport, bjergbestigning, og helt på den anden fløj har vi ham eller hende der er fastlåst i en kørestol og skal have 24/7 hjælp eller som har kognitive problemer der er meget ekstreme (som min gode ven Lars Elstrøm engang sagde til mig, folk siger tit til mig, jeg kender godt det at glemme Lars, man kommer ud i køkkenet og kan ikke huske hvad man gik efter. Men Kim, sagde Lars til mig med et stift smil, De ved sgu ikke hvad det vil sige for de kan huske hvor de bor !)

Hvem har ret ? hvad er det rigtige ?

For der hvor du er i dag der vil du se nogen eller noget i pressen/medierne hvor du føler det afspejler den situation eller dagligdag du har, og det vil føles som et rigtig billede af sygdommen sclerose. Andre tidspunkter vil du opleve noget hvor du føler dig enten skræmt eller måske provokeret af en fremstilling af sygdommen du slet ikke kan hverken forstå, sætte dig ind i eller kan mærke.

Uanset - så bliver jeg altid voldsomt provokeret når jeg læser eller høre om folks fordomme eller dømmende bemærkninger, for helt ærligt så er der ingen der har ret til udsagn af den art. For dem der står frem i pressen/medierne der er det deres sandhed du ser. Det er andres virkelighed.
Det kan man da ikke fordømme - kan man det ??

En ting som man ikke kan gøre noget ved – det er pressens/mediernes udlægning eller vinkling på en historie. Journalister er fremragende til at fremlægge en historie med det resultat de gerne vil have du læser. Hvis man er uenig eller mener at der skal være mere bredde (uanset hvor man er eller hvordan man føler sclerosen og skal belyses) – hvis du gerne vil have dit ansigt – din sclerose – der hvor du er – hvis du gerne vil have det frem – jamen så kontakt pressen – fortæl din historie …. Sig noget – kom frem med det.

Jeg vil elske at du bruger sclerose.info til at fortælle din historie.
Skriv hvad der er din sandhed – lad andre høre – del dine erfaringer.
Fortæl din historie her på Sclerose.info. Lav en artikel og send den til mig eller til admin@sclerose.info ... lad os da høre hinandens historier og dele hinandens erfaringer... aldrig fordømme eller se forskelligehder som noget forkert !

Så jeg tillader mig lige at svare selv.
JA stor rungende JA - der SKAL være plads til forskellighed !
Forskellighed giver inspiration - og forskellighed gør os alle stærke.

Og sygdommen sclerose - den er da forskellighed !
Kims blog er åben ... 😉 ... velkommen til...

Januar 2012
Kim

Kims første blogindslag - forskellighed

More Posts