Medicin systemet virker som det skal udtaler Jakob Kjellberg om medicinrådet der afviste ocrelizumab til progressive scleroseramte

Følg link til den fulde artikel på Sunhedspolitisktidsskrift

http://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/1057-jakob-kjellberg-om-afvisning-af-medicin-systemet-virker-som-det-skal.html

d. 13 juni
Indlæg af formand Kim Gelser

Jeg kan ikke sidde denne artikel over hør.

Jeg er virkelig så vred over denne beslutning - og jeg bliver altså lidt sur på Jakob Kjellberg!!
Nej !!!! Jakob Kjellberg har ikke ret !!

Det er ok at lave en økonomisk betragtning - selvfølgelig skal man det. Det er en af medicinrådets opgaver.

MEN !!!!!!!!!! - uddrag fra artiklen ;
"Medicinrådet vurderer, at behandling med Ocrevus er forbundet med betydelige meromkostninger sammenlignet med ingen sygdomsmodificerende behandling. Og Medicinrådet vurderer ikke, at der er et rimeligt forhold mellem den kliniske effekt og de omkostninger, Ocrevus forventes at have"

Det er meget kortsigtet betragtning.
Hvad koster det samfundet at have ubehandlet progressive gående rundt - ikke mulig at opretholde et arbejde - pensioner - hjemmehjælp - hjælpemidler - hjælper/ledsager - pleje ? …. en betragtning om den medicinske/lægelige del (lad os betragte det som en 0,- omkostning mod betaling af medicin) mod den øget udgift der bliver på den sociale side.

Samtidig er jeg fuldstændig klar på at udfordre en hvilken som helst lægefaglig - medicinrådet (en af de mange direktører) - politikere på spørgsmålet - ØKONOMISK BETRAGTNING OG BEDØMMELSE AF LIVSKVALITET !
Hvad vil de kloge hoveder der er dygtige til at bedømme hvad en ret økonomisk betragtning er mht effekt og omkostninger sætte værdien af livskvalitet til ??

I England er den prisfastsat (jeg kunne i skrivende stund ikke finde beløbet) - men det har Danmark ikke fastsat.

Så for de 33% MAN HAR PÅTÆNKT kunne være en gruppe (og tro mig af man ville prøve det på flere … men ikke behandle for dem dem det så ikke virkede på, hvilket er en korrekt måde) - for de mennesker der har man nu SMADRET deres håb ...

Som scleroseramt er jeg flov !!!. Jeg skammer mig over denne håbeløse beslutning - jeg beklager og begræder det over alle jer progressive.
(jeg er ikke selv progressiv - men jeg føler med alle og en af jer)

Som formand for foreningen Sclerose.info der er jeg forarget - og jeg kan ikke acceptere det.

Kim Gelser
Formand
Foreningen Sclerose.info

More Posts