Træning af skuldre

Træning af skuldre- I den næste stykke tid, vil jeg give øvelser som kræver ekstra vægt, i form af håndvægte. Derfor, kan det være smart, hvis du anskaffer dig to stk. Damerne skal have 2-3 kg. og mændene 3-5 kg., alt efter dit styrkeniveau. Ved at have håndvægte derhjemme, åbner det op for et væld af nye øvelser, så her er en god undskyldning for at gå lidt ud og shoppe…

De første øvelser vil træne dine skuldre. Jeg har valgt, at lave dem med håndvægte, men man kan alternativt bruge telefonbøger eller sodavandsflasker fyldt med vand eller sand. Rundt om hele skulderen sidder der muskulatur, som hjælper til at løfte armen i forskellige retninger. I disse øvelser vil jeg træne ydersiden og forsiden af skuldrene.

Øvelse 1
Stil dig op og hav en håndvægt (telefonbog mm.) i hver hånd. Løft nu armene op til siden, til lidt over vandret. Armene skal ikke løftes lige til siden, men i en lille vinkel fremad. Tag tre gange 10 gentagelser i et roligt tempo.

Træning af skuldre

Træning af skuldre

Øvelse 2
Samme udgangsstilling som øvelse 1. Nu skal du bare løfte én arm ad gangen fremad til lidt over vandret. 3 gange 20 gentagelser (Så bliver det til 3 gange 10 med hver arm).

skuldreTræning af skuldre

God træning 

Nicolas