Træning for lårbasserne

Træning for lårbasserne Denne øvelse er en rigtig god træning for dine for- og baglår, dine baller og dine lægmuskler – altså en god all-round benøvelse, som vil styrke din muskulatur og øge din udholdenhed i benene. Selve udførelsen er ikke særligt kompliceret, men man skal dog være opmærksom på enkelte vigtige elementer, så man ikke overbelaster sine knæ. For at kunne udføre øvelsen, er det vigtigt, at du prøver dig frem for at finde dit niveau. Start med den lette version og hvis det går godt, kan du gå videre til næste niveau.

Den letteste.

Træning for lårbasserne

Stil dig på første trappetrin og hold evt. i gelænderet, hvis din balance ikke er helt god. Stil dig på et ben og lad det andet ben hænge ud over trinet. Bøj nu knæet på det ben som står på trinet således, at tæerne på det andet ben kommer ned og rammer gulvet. Du skal kun ”duppe” tæerne i gulvet og altså ikke ned og stå på gulvet. Hvis du kan lave øvelse uden at holde i gelænderet, bliver du også udfordret på balancen. Lav 3 gange 10 stk.

Den svære.

lårbasserne

Stil dig på noget højt, evt. en stol eller skammel. Dette kan evt. gøres foran en ribbe eller et andet sted hvor du har muligheden for at holde ved noget, hvis din balance ikke er optimal. Stil dig på et ben med den anden fod bag ud over sædet. Gå langsomt ned i knæ på standbenet, så tæerne bevæger sig ned imod gulvet. Du skal ikke ned og stå på gulvet, men evt. bare ”duppe” tæerne i gulvet. Hvis der er for langt ned til gulvet, kan du bare gå så langt ned dit ben tillader. Lav 3 gange 10 stk.